Csak úgy ki van találva

Ezt azt elmesélem, borzongani nem kell , ettől még jól alhatsz.

Utolsó kommentek

  • CsipkeRózsa: Tisztelt Emilke, Boldog Születésnapot Kívánok. (2016.10.29. 14:12) 60 éve, ....
  • CsipkeRózsa: A "Szeptember..." írásodat már olvastam, de még sokszori olvasásra is nagyon tetszik. (2016.09.23. 17:02) Szeptember ....
  • CsipkeRózsa: Most olvastam el egy 2010-es blogodat, amit Gordiusnak írtál. Abban írsz MOrdecháj Gebirtig-ről.... (2016.09.23. 17:00) Szeptember ....
  • CsipkeRózsa: www.youtube.com/watch?v=Uqvr6igV3Wc (2016.09.18. 16:39) Fájnak a francia chansonok
  • Emilke mesél: Volt is "sikere" a szövegnek! (2016.09.12. 06:09) Réges-régen ....
  • CsipkeRózsa: Szép az Énekek Éneke, a saját szöveged is nagyon tetszik. Az Énekek Éneke-t az internetről is le... (2016.09.11. 18:19) Réges-régen ....
  • CsipkeRózsa: Szép ez az emlékezet. (2016.09.10. 18:31) Emlékezet.
  • CsipkeRózsa: @Emilke mesél: "Érdekes, 11 éves voltam, Sárospatakon a pad alatt a görög regéket olvastam." Jól... (2016.09.10. 18:30) Egy kis pálesz és ....
  • Emilke mesél: Bocsdáss meg, a videóval a mulatást akartam jelezni, csak úgy, csak .... Hej, ha egyszer én egy sz... (2016.09.10. 15:29) Egy kis pálesz és ....
  • CsipkeRózsa: @Emilke mesél: Te most is tudod, én pedig nem is tudtam, csak azt, hogy szívesen nyúlsz a görög mo... (2016.09.10. 15:12) Egy kis pálesz és ....
  • Utolsó 20

Linkblog

... Herodias 2 ...

2016.04.19. 18:55 Emilke mesél

 

Herodes,Herodias 2

 

emilke|2008. dec. 8. 23:50|7 komment, szólj hozzá te is!

Még az első napok lángjai lobogtak ereikben,hogy futár érkezett Itureából és Fülöp halálát cáfolta. Az első megdöbbenésen túl csak vállatvontak,már nem állíthatta meg szenvedélyüket semmi.

     Fülöp langyos ölelései,néhány izmos rabszolga gyámoltalan és félszeg szeretkezései után Herodiast előszőr söpörte el egy férfi viharos erejű heve,asszonyi tüze fáklyaként lobogott. Galilea szépsége után esze ágában sem volt Iturea vagy Trachanitis  száraz és poros vidékére visszatérni .Okos asszony volt. A test és a lélek útjait el tudta választani. Az élet sokkal kellemesebb volt Galileában. Észrevette,hogy a férfit könnyedén tudja a maga javára hajlítani érzékein keresztül.

     Lánya Nahia sem kívánkozott visszatérni az állandó építkezések és poros sivatagi vidékre .Nagybátyja palotája sokkal díszesebb volt,a galileai ifjak erőteljes  termete jobban izgatta fantáziáját,mint a száraz munkások köre.

     Gyermekkora óta jeles táncos volt,termete a nád karcsúságával és hajlékonyságával bírt. Mellei hegyesen és duzzadtan meredeztek,sokszor segítettek a korabeli fiúk tartani,de mindíg kinevette őket,hogy csodálták,nem esik alá. Más lányokkal együtt fürödve először unalmukban,majd véletlen folytán,játékosan rohanta meg a szenvedély vihara .Elég volt a játék a melleivel,hogy ölében kigyúljon a láng,és bágyadt fáradtság áramoljon át tagjain. Észrevette a rabszolgafiúk vágyát,egyet egyet megnézett közelebbről később magához rendelt egy erőteljes,jóvágású suhancot. A testét vizsgálgatta kezeivel játszadozott és amikor a fiú ősszerándúlt és kezeit benedvesítette,akkor ostorával összeverte.

      Heródiás egy délután rajtakapta .Leűlt a lányával és elbeszélgetett vele.  Miután megnyugodott,hogy lánya tud vigyázni magára,figyelmeztette,hogy bármi történjen,neki szóljon,elengedte lányát.

       Galileában maradtak,miután Herodiás megírta férjének,hogy lányuk egészsége érdekében nem célszerű visszatérniök Itureába és csakis Galilea  alkalmas gyermekük számára. Fülöp irogatta a leveleket,udvariasan kifejezte, hogy mennyire hiányoznak neki,de igazán elvolt épületeivel és ha kellett,egy rabnő mindig akadt.

     Nahia világhírű gyönyörűséggé fejlődött,táncművészetét csodálták,sőt már nem csak táncművészetét. Az első karperecet még elrejtette anyja elől,később rájött,hogy az ékszerek viselésre valók.

      Szép ékszerei voltak és sok.

Az élet kellemesen telt,a palotában,mígnem egy nap hírét vették,hogy egy  bizonyos Jochanan ben Zecharja a folyónál azt mondja az embereknek,hogy   nem való,hogy a király Herodiassal  mint férj és feleség éljen. Zavar támadt   szép idillikus életben. Nem volt ugyan különösebb jelentősége,de egy asszony sem szereti,ha illetéktelen kotorászik ott,ahol ugyan nem bánja a kotorászást, csak nem mindenkitől.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eskete-meskete.blog.hu/api/trackback/id/tr668645580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása