Csak úgy ki van találva

Ezt azt elmesélem, borzongani nem kell , ettől még jól alhatsz.

Utolsó kommentek

  • CsipkeRózsa: Tisztelt Emilke, Boldog Születésnapot Kívánok. (2016.10.29. 14:12) 60 éve, ....
  • CsipkeRózsa: A "Szeptember..." írásodat már olvastam, de még sokszori olvasásra is nagyon tetszik. (2016.09.23. 17:02) Szeptember ....
  • CsipkeRózsa: Most olvastam el egy 2010-es blogodat, amit Gordiusnak írtál. Abban írsz MOrdecháj Gebirtig-ről.... (2016.09.23. 17:00) Szeptember ....
  • CsipkeRózsa: www.youtube.com/watch?v=Uqvr6igV3Wc (2016.09.18. 16:39) Fájnak a francia chansonok
  • Emilke mesél: Volt is "sikere" a szövegnek! (2016.09.12. 06:09) Réges-régen ....
  • CsipkeRózsa: Szép az Énekek Éneke, a saját szöveged is nagyon tetszik. Az Énekek Éneke-t az internetről is le... (2016.09.11. 18:19) Réges-régen ....
  • CsipkeRózsa: Szép ez az emlékezet. (2016.09.10. 18:31) Emlékezet.
  • CsipkeRózsa: @Emilke mesél: "Érdekes, 11 éves voltam, Sárospatakon a pad alatt a görög regéket olvastam." Jól... (2016.09.10. 18:30) Egy kis pálesz és ....
  • Emilke mesél: Bocsdáss meg, a videóval a mulatást akartam jelezni, csak úgy, csak .... Hej, ha egyszer én egy sz... (2016.09.10. 15:29) Egy kis pálesz és ....
  • CsipkeRózsa: @Emilke mesél: Te most is tudod, én pedig nem is tudtam, csak azt, hogy szívesen nyúlsz a görög mo... (2016.09.10. 15:12) Egy kis pálesz és ....
  • Utolsó 20

Linkblog

A ROCKEFELLERÉK I.

2010.11.27. 22:44 Emilke mesél

Néhány szóval szóltam a Rotschild házról, a Fuggerek hatalmáról írt post kapcsán. A pénznek viszont sem szaga, sem vallása nincs.

Az írás Endrey Antal jogász szövege.

Néhány szóval szóltam a Rotschild házról, a Fuggerek hatalmáról írt post kapcsán. A pénznek viszont sem szaga, sem vallása nincs.

Az írás Endrey Antal jogász szövege.

A DOLLÁR ELTÉRÍTÉSE

Kevesen tudják, hogy az Egyesült Államoknak nincs igazi értelemben vett Nemzeti Bankja. Az amerikai jegybank, a Federal Reserve Bank, a nagy nemzetközi bankházak privát vállalkozása, az Egyesült Államok törvényhozásában 1913. december 22.-én rengeteg vita és szívós háttérmunka után kierőszakolt törvényben (Federal Reserve Act 1913) kizárólagos bankjegykibocsátási joggal felruházott részvénytársaság, melynek részvényesei és igazgatói mai napig a létrehozó nagy bankok és azok szakemberei.

A Federal Reserve Bank felállítását megelőző hosszú küzdelem vezéralakja és életében az amerikai pénzvilág vezető személyiségének és fő irányítójának vélt John Pierpont Morgan maga is a Rothschild-ház frontembere volt, mert ez utóbbiak pénzével dolgozott és azok utasításait követte. Csak halála után derült ki, valójában milyen csekély személyes vagyonnal rendelkezett.

A Federal Reserve Bank igazi értelmi szerzője és a létrehozására irányuló, gyakran összeesküvés-jellegű kampány megszervezője Paul Warburg németországi zsidó pénzember volt, aki Felix nevű öccsével együtt 1904-ben vándorolt be az Egyesült államokba, és ott mint társ a New York-i Kuhn, Loeb & Co. bankházhoz csatlakozott. Ez utóbbi, mint a két Warburg maga is, a Rothschild-ház belső üzleti köreihez tartozott. Paul Warburg feleségül vette Nina Loeböt, Solomon Loeb lányát, míg Felix a bankház másik vezéralakja, Jacob Schiff Frieda nevű lányát vette nőül. Egyidejűleg mindketten társak lettek a cégben.

Schiff a kétlakásos frankfurti Rothschild-ház másik ikerlakásában született 1847-ben, a Rothschildokkal tehát gyermekkorától kezdve bensőséges kapcsolata volt. Amerikába való kivándorlása után a Rothschildok pénzével vásárolta meg üzletrészét a Kuhn, Loeb & Co. bankházban, és oda be is nősült. A Warburgok megérkezésekor már ő volt a szenior partner. Természetesen a két Warburg is Rothschild tőkével operált, éppúgy, mint fivérük, Max, aki Frankfurtban maradt, és ugyancsak Rothschild irányítással és segítséggel, a német birodalom pénzügyeit hálózta be.

Paul Warburg és testvére amerikai küldetése tehát egy előre kitervelt és már évtizedekkel előbb megindított, világméretű manőver szerves része volt, amely végső céljaként az Egyesült Államok pénzügyei fölötti hatalom megszerzését tűzte ki. Ehhez volt szükséges, hogy a Rothschild érdekeltségek New York tőkés centrumában, a Wall Streeten megalapozzák uralmukat, majd mikor ez megtörtént, saját kezelésben létrehozzák az amerikai központú jegybankot.

A Rothschildoknak már volt gyakorlatuk egy nagy ország jegybankjának átvételében, mivel londoni águk megalapozója, Nathan Meyer Rothschild, aki a Waterloo-i csata alkalmával elkövetett gigantikus méretű tőzsdei csalásával emelkedett Anglia valóságos pénzügyi nagyhatalommá, már a 19. század első felében sikeresen ellenőrzése alá vonta a Bank of Englandot - amely ugyancsak magánvállalkozás volt -, és azon keresztül az egész angol birodalom pénzügyeit.

A Rothschild-ház szervezte meg és irányítja mindmáig a Londoni Klub (hivatalos nevén London Acceptance Council) néven ismert, 17 nemzetközi bankból álló tőkés tömörülést is, mely előre látva az angol birodalom lehanyatlását - melyet, az évtizedek távlatából nézve, tevékenyen elő is mozdított -, a múlt század második felében megkezdte az Egyesült Államok pénzügyeinek behálózását a New York-i Wall Streeten létesített és nagy sietséggel kiépített tőkés hadállásain keresztül.

Innen, a Wall Streetről indult ki és folyt a kampány az amerikai jegybank létrehozásáért és az amerikai nemzeti valuta, a dollár kibocsájtásának jogáért. Ide építették be a Rothschildok Paul Warburgot, hogy Jacob Schiff és Solomon Loeb atyai támogatásával ezt a kampányt megszervezze és levezesse.

A Wall Street világuralmára irányuló, jól átgondolt manőverek a végrehajtásához a Rothschild-háznak és amerikai szövetségeseinek természetesen hasonló elképzelésekkel és tőkével rendelkező társakra is szükségük volt, és ilyeneket már a művelet első, előkészítő szakaszában sikerült is találniuk. Első és legfontosabb volt ezek közt a Rockefeller dinasztia, mely családi kapcsolatokra is épített a Rothschildokkal. (A Rockefellerek nem voltak zsidók, hanem német eredetű baptista család, akik az amerikai kőolajtermelés és kereskedelem monopóliumának megkaparintásával tettek szert fantasztikus vagyonra.)

A Rockefellerekkel John Pierpont Morgan amerikai pénzember közvetítésével már a 19. század utolsó éveiben létrejött kapcsolatoknak a gyümölcse volt a Rockefeller-birodalom New York-i Chase Bankja és a Rothschild-rokon Kuhn és Loeb bankház Manhattan Bankjának egyesülése Chase-Manhattan Bank néven, mely évtizedek óta a világ egyik legjelentősebb bankja, és napjainkban a legitim bankügyletek mellett vezető szerepet visz a fegyverkereskedelemtől a kábítószercsempészésig az emberiség úgyszólván valamennyi rákfenéjének finanszírozásában és az ezek üzemeltetéséhez elengedhetetlen pénzmosásban is. (Lásd Nicolov, Nicola M., "The World Conspiracy, Portland, USA, 1990."; Warren Hough a "Spotlight" (Washington) folyóirat 1995. január 6.-i számában.)

Mindenekelőtt szükséges volt a megfelelő gazdasági légkör megteremtése, és ez John Pierpont Morgan feladata volt. Morgan, aki a Rothschildok megbízásából és pénzével szerezte meg a domináns érdekeltséget az amerikai vasútvonalak többsége fölött és hozta létre az egész amerikai acéltermelést ellenőrző United Steel Corporationt, saját, Rothschild tőkével működtetett bankházai, a Bankers' Trust Company és a J. P. Morgan & Company révén az Egyesült Államok egész bankvilágát összefogó National Bankers' Associationban is vezető szerepre tett szert, és már nagy gyakorlata volt mesterséges pénzügyi pánikok létrehozásában. Ezt a képességét "kamatoztatták" a bankárok az amerikai jegybank létrehozására irányuló összeesküvésükben is.

Mikor Paul Warburg már kellőképpen megalapozta magát az amerikai pénzvilág felső köreiben, Morgan és érdekeltségei 1907 őszén a Knickerbocker Bank és a Trust Company of Amerika, szolid közepes nagyságú amerikai bakok, állítólagos fizetési nehézségeiről terjesztett hamis nyilatkozataikkal és a Heinze, Morse és Thomas bankok ellen a New York-i Clearing Houseban indított, indoktalan fegyelmi eljárásokkal hatalmas pánikot keltettek a tőzsdén, majd amikor ennek ravasz kihasználásával legveszélyesebb vetélytársaikat tönkretették, az általuk mesterségesen szított válságot egy csapásra megszüntették.

Ezzel a manőverrel egyidejűleg Paul Warburg megindította az amerikai közvélemény megpuhítását a javasolt "banki reform" érdekében. A következő hat évben csaknem minden idejét pénzügyi cikkek írásának és széleskörű előadások tartásának szentelte, melyek fő témája volt, hogy okulva az 1907-es gazdasági válságból, az Egyesült Államoknak sürgősen szüksége van egy központi bankrendszerre. Mivel ez a "közjó" érdekében végzett szolgálata bankári működését akadályozta, a Kuhn, Loeb & Co. cég "nagylelkűen" évi 500,000 dollár tiszteletdíjat folyósított neki.

Több évi kemény előkészítő munka után, Warburg 1910. november 2.-án létrehozott egy titkos megbeszélést a New York közelében fekvő Jekyll-szigeten Nelson Aldrich szenátorral, a Nemzeti Pénzügyi Bizottság elnökével, melyen kettőjükön kívül három Morgan-érdekeltségeket képviselő (valójában Rothschild-függőségű) pénzember és az Egyesült Államok pénzügyminisztériumának egyik államtitkára vettek részt. Itt dolgozták ki, Warburg irányításával, tíz nap alatt a tervezett amerikai jegybank alapszabályát és működési elveit, melyeket Aldrich szenátor 1911. január 16.-án tett közzé, mint a vezetése alatt álló bizottság hivatalos javaslatát. Hosszas nyilvános, gyakran heves összetűzésekkel járó politikai és társadalmi vita alakult ki, melyben az "Aldrich terv" támogatói három vezető amerikai egyetem, Princeton, Harvard és a University of Chicago falai közt ütötték fel propagandatevékenységük fő hadiszállásait. Az "Aldrich terv" országos szinten való ismertetésének és általános elfogadásának költségeire a nagy amerikai bankok 5 millió dollár támogatást dobtak össze.

Mikor a republikánus párt (melyhez Aldrich is tartozott) az 1912-ben tartott kongresszusi választásokon az eddig ellenzékben levő demokratákkal szemben a szenátusi többséget elvesztette és Woodrow Wilson személyében demokrata politikus került az elnöki székbe is, Warburg és társai, gyorsan lovat váltva, a demokratákat környékezték meg. Sikerült is nekik, ravaszul módosított formában és más fedőnévvel, a Jekyll-szigeten kidolgozott tervet most már a demokraták saját, az Aldrich-tervtől "különböző" javaslatát, a többségi párt támogatásával az amerikai törvényhozásban előterjeszteni. A kongresszusi vita végkifejletének napjaiban a szálakat gondosan kézben tartó Paul Warburgnak még saját irodája is volt a kongresszus épületében.

A nagy szívóssággal és körültekintéssel folytatott kampány az amerikai dollár kézbekerítéséért 1913 végén el is érte célját az említett törvény által. Az idegen tőkések által így felállított "amerikai" jegybank 1914. november 16.-án kezdte meg működését. Jóllehet a törvény kikötötte, hogy a bank első igazgatóit az Egyesült Államok elnöke nevezte ki, Woodrow Wilson elnök későbbi elmondása szerint neki csupán egyetlen igazgató kijelölésére volt lehetősége, a többieket a jegybank részvényeit birtokló nagy New York-i bankok - gyakorlatilag mind Rothschild és Rockefeller-érdekeltség - nevezték ki. Ilyen körülmények között természetes volt, hogy az igazgatók egyike a kampányt megtervező és mindvégig irányító Paul Warburg lett. (Az amerikai jegybank létrehozását illetően lásd Mullins, Eustace, "The Secrets of the Federal Reserve", Jekyll Island Edition, 1991.)

Így kaparintották meg a Wall Streeten tömörült nemzetközi bankárok a világhódítás minden fegyvernél hatékonyabb eszközét, az amerikai dollárt.

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eskete-meskete.blog.hu/api/trackback/id/tr438315020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

12635 2010.11.27. 23:16:51

Jóóó, Emilke, várom a folytatást...

13003 2010.11.27. 23:26:42

Ez a történet bizony már a napjainkba nyúlik. Pl. oda, hogy ez a kétbalkezes Orbán, politikusnak és diplomatának egyformán bunkót, nem kapott az EU-tól néhány milliárdocskát, hogy lélegzethez jusson. Eközben a görögöknek, akik kb Magyarország nagyságrendű, számolatlanul és soha viszontlátásra, valamint az ireknek, öntik a milliárdokat. Kósa ma azt mondta, hogy az államcsődből kihúzni az országot. ERGO! ÁLLAMCSŐD van. Ezt Orbán sem fogja túlélni, de az EU sem. Bedőlünk és magunkkal rántjuk a regiót. Csak idő kérdése!

59854 2010.11.27. 23:28:33

Kényes témát vetettél fel, feltehetően szándékosan. Az adatokat nem tudom ellenőrizni, nem is akarom. A bankszakma kétségtelenül mindig nagy befolyással volt a világ sorsára.

59854 2010.11.27. 23:30:19

2.-re Állítólag most jön Spanyolország és Portugália. Valóban nagy kérdés, hogy ekkora terheket tud-e, akar-e az EU vállalni.

ejmiakő 2010.11.27. 23:34:07

Kökemény összeesküvéselmélet. Az az egy hibája van, hogy igaz. S lehet beszélni demokráciáról, meg szabadságról, meg gonosz kommunistákról. Ez a Birodalom központja. S aki felkel ellenük, azt lelövik, mint egy kutyát. Nekik dolgozik az USArmy, a NATO, értük hozunk mi is egészen elégö áldozat Afganisztánban. Persze ez tiszta antiszemitizmus. Azért letárolom, bizonyítékként, hogy megjelent a NOLBLOG-ban.

ejmiakő 2010.11.27. 23:38:10

2. emilke, Gyurcsány kapott ajándékot? Vagy 89-után el tudta valaki érni, hogy ne kelljen visszafizetni az egész adósságot? Sok olyan dolog van a háttérben, amit gyarló ember nem láthat.

13003 2010.11.27. 23:46:23

Orbánt az EU elhajtotta, most szív, mint a torkosborz. Majd Putyinnál szépen bocsánatot kér, hogy ő nem is úgy gondolta, hogy "ruszkik haza", ugyan kérem, csak egy kicsinyke tévedés. Tessenek már gyorsan visszajönni és egy kis pénzecskét is hozni, egy kis gáz, egy kis olaj, és igen szállítunk, mindent, amink csak van. DDD Ez lesz még egy szivatás, mielőtt tavasszal végképpen elhajtjuk.

13003 2010.11.27. 23:52:10

Nem tudom melyik adatokra gondolsz. A cikkben foglaltak bizonyos mértékű tények. A görögökkel és irekkel kapcsolatban a földrajzi almanach az irányadó. Nem pontosítottam, csak relativizáltam

16338 2010.11.28. 00:24:10

Eljutsz ötvennégyig?? Orbán? Fene tudja, legalább megpróbálta, aztán, hogy mi lesz a vége? Itt és globál??

13003 2010.11.28. 04:40:31

Már 1954-re gondolsz? Mit próbált meg Orbán? Nem szarik a sarokba a cigány? Szerncsétlen ország, ahol Orbán a mérce.

12019 2010.11.28. 08:55:51

Sajnos az eszmefuttatás alapvetően félreértett "tudásra " alapoz. Nevezetesen arra, hogy a FED maga alakít ki pénzügyi politikát, önálló hatalmi tényező és önálló célja van poltikai és más befolyásolás terén. Ettől lesz összeesküvés-elmélet - kb a 100 000-ik! Valójában a FED pontosan úgy működik, mint más államok Nemzeti Bankjai, vagy Központi Bankja, akárhogy is hívják ezeket. A lényeg két dologban foglalható össze: 1. Mint ahogy írtam, a FED a központi bank szerepét tölti be, egyetlen valódi különbség más ilyenekkel szemben a megalakulása körülményeiben mutatkozik. Az amerikai állam nem tudott, vagy akart olyan nagyságú tőkét rendelkezésre bocsátani és olyan hálózatot a nulláról kiépíteni a cél érdekében, mint amire egy hatékony központi banknak (pontosabban bankrendszer, belföldi és külföldi hálózattal, kapcsolatokkal) rendelkeznie kell. Ezért bízott meg egy már ilyennel rendelkező csoportosulást. Ez azóta is mindenki megelégedésére jól működik. 2. Az előző pont puszta technikalitás volt, most jön a lényeg. A FED NEM folytathat és nem is folytat semmilyen önálló politikát, nincs semmiféle állítólagos hátsó szándéka (pénzkeresésen kívül, amit szintén törvények és előírások szabályoznak. A pénzkeresés itt mintegy munkabér jellegű, a FED kis %-ot kap az általa felvásárolt állampapirok értéke után), nem befolyásol önállóan és érdekből semmiféle árfolyamot, és nem gyakorol önállóan, saját érdekből semmiféle politikai, vagy gazdasági befolyást. Teljesen egyértelműen az USA kormányának utasításit hajtja végre, az USA gazdasági-pénzügyi politikájának megvalósítására, mint bármelyik központi bank! Nincs önálló gazdaságpolitikája és más politikája sem, az államvezetés döntéseinek végrehajtója, bizonyos szintig a részletek önálló meghatározásával. Tehát eszköz, végreható, egy intézmény, ami felelősséggel tartozik a megbízójának és annak elképzeléseit valósítja meg. Már megalakulásának oka is erre mutat.Célja az USA pénzügyi rendszerének stabilizálása volt. Előtte sokáig egyes államok, sőt egyes bankok is saját fizető eszközt forgalmazhattak, a szabályok nem voltak egységesek, a pénzügyi rendszer kaotikus, sérülékeny és veszélyeket rejtő volt. Volt előtte néhány próbálkozás az USA-ban központi bank létrehozására, de egyik sem mutatkozott igazán alkalmasnak a követelmények betöltésére. A mostani már egy évszázada rendesen működik, ez a lényeg. A szokásos összeesküvés-elméleteket meg cion bölcsinek jegyzőkönyve mellé kell helyezni.

12009 2010.11.28. 09:14:10

11 Alapvetően igazad van. Persze a FED-nek is van önnálló mozgási köre, nem függ teljesen az USA kormányától. Ami a manővereket illeti, amelyek a FED megalakulásához vezettek, nincs benne semmi különös. Nem ilyenek látni, főként itt Oroszországban :) Nekem teljesen hihetőek, főként ha figyelembe vesszük a XX. század elejei állapotokat.

16338 2010.11.28. 09:31:06

Csak szerényen megkérdezem, szerinted ha véletlenül a jobbik jut irányító pozícióba, mit tehetett volna sikerrel?? Vagy bárki más?? Széllel - széllel?? orkánnal inkább - szemben, ugye. Tudod, erre van egy elméletem.

12019 2010.11.28. 09:54:36

12. granicsar Szia, valami önállósága van természetesen, hiszen enélkül nem működhetne. Ez azonban a részleteket érinti csak, amiben szabadságot kap az államvezetés által kijelölt vonal megvalósítására. A FED legfőbb vezetését is az USA irányító szervezetei (elnök, Szenátus) jelölik ki. Egyik fő tevékenységük pénz nyomása és forgalomba hozása. Ez jó példa a működés lényegére. Húúha, saját pénzt nyomnak! Igenám, de hogy mennyit, azt a pénzügyminisztérium határozza meg természetesen, az ő utasításukra történik. A mechanizmus úgy működik, hogy a kormány állampapírokat bocsát ki (békekölcsön jellegű hitel), amit a FED felvásárol. A FED ehhez pénzt nyomat, ezzel fizet. (Sokszor nincs is konkrét bankó fizikai értelemben, csak a bankrendszerben keringő pénz mennyísége növekszik, tartozik-követel formában.) Formálisan az állam tartozik ilyenkor a FED-nek, de ez úgy van elrendezve, hogy a tartozást nem kell megadni. A lényeg: a FED csak eszköz a kormány pénzügyi politikájának és manővereinek végrehajtásához.

12019 2010.11.28. 10:59:19

Emilke, elfelejtetted megadni, honnan emelted be ezt a szöveget. Én rákerestem a neten, nagyon sok helyen (nem túl dicső összefüggésben szerepel. Azért egy percnél nem tartott tovább megtalálni, hogy a szerző egy bizonyos Endrey Antal, Pontosabban vitéz Endrey Antal, valaha neves jogász. Életrajzából kitünik, hogy 1939-ben diplomázott,előtte Berlinben tanult (jó kis hely volt akkor), majd 1948-ban elhagyta az országot. A rendszerváltás után visszajött, a megalakulás után belépett a Jobbikba. Idén halt meg. Sokmindent összekalapált ebben a művében Endrey úr, vegyítve a valóságot, az utókonstrukciókat a és a képzeletet. Amúgy tehetséges jogász lehetett...

13003 2010.11.28. 11:27:37

Antibácsi valóban tehetséges jogász volt és rendes ember. Az igazságot kereste. Vagyunk így néhányan, keresők. Nyugodjon békében. Az USA Elnökét 4 évre választják, a "javaslatára" a Legfelsőbb Bíróság Elnökét 8 évre. A FED Elnökét 12 évre.. Csak úgy eszembe jutott.

12019 2010.11.28. 11:37:31

Emilke, látom, most betetted a szerző nevét a postba. Légyszi javítsd a nevet az én kommentemben a helyesre. Kösz! Antibácsi biztos keresett valamit, még azt sem kétlem, hogy olyasmit, amit ő igazságnak talált, vagy szeretett volna. Én sajnos kissé elfogult vagyok a Jobbikos tudósok kutatási eredményei iránt, mea culpa. Olvasom, hogy Antibácsi 2007-ben lemondta a Magyar Nemzetet, mert azt balos irányzatúnak érezte egy cikk nyomán. (Valami Horthy-téma, ne kérdeztd, mi.) Valóban nyugodjon békében.

13003 2010.11.28. 12:07:03

Tudod, Antibácsi már "jogtudós" volt akkor, amikor még JOBBIK nem volt. Különben egy kellemes ember volt, szeretetotthoni szobáját könyvek töltötték meg, kevés pénzét az étkezés kipótlására költötte, azt hiszem, érthető módon elégedlenkedett az ellátással.

12019 2010.11.28. 12:37:15

Én a jogtudós meghatározást nem is tenném idézőjelek közé. Ausztráliában a magánprxisa mellett állami megbízása is volt. 89 után Magyarországon is praktizált, meg a birtokán is gazdálkodott. (Ezért kicsit nehezen értem a szegényes anyagi helyzetet - de ez nem is lényeges.) Viszont ezt és politikai szemléletét nem vegyítem - más szempontok ezek. Ennyi...

15184 2010.11.28. 12:58:41

A FED egy teljesen átlagos jegybank. Minden más sűrített hülyeség. Lásd pl. a ZeitGeist című komcsi filmet.

13003 2010.11.28. 13:01:30

Eladta az itthoni birtokát. Én kb. 9 éve találkoztam vele, Kecskemét közelében egy rendi öregotthon lakója volt. Az étkezés mennyiségét kifogásolta és el akart költözni máshova. Sajnos szem elől vesztettem, most már csak odaát jöhet létre egy találkozás. Igen, Ausztráliában volt állami megbizatása is.

13003 2010.11.28. 13:28:26

Birka, csak élőt rugdalunk.!

15184 2010.11.28. 13:30:56

20. Rugdalás? Értem, tehát nem lehet kritizálni Lenint, Hitlert, Che Guevarát és Dzsingisz kánt, mivel már meghaltak...

12009 2010.11.28. 13:51:11

A történet még akár igaz is lehet, de a szándék már aligha. Azért, mert az USÁ-nak is lett jegybankja, nem tette a világ vezető államává. Az USA-t az ipara tette világhatalommá. Meg az, hogy Európa két világháborúban lenullázta magát, a pénz hadimegrendelés formájában az USA-ba vándorolt, akik ott azt, nem úgy mint a magyarok, nem elmulatták, hanem az ipar és a tudomány, valamint a hadigépezet fejlesztésére fordították. Hát ha ebben része volt a zsidó értelmiségnek, akkor nem csináltak rossz boltot. Bár lenne néhány értelmes zsidó is, aki felfutattná MO-t, mert a sok hülye bugris nem ért hozzá. A nemeseknek a kiegyezés után volt annyi eszük, hogy a gazdaságot a zsidó üzletemberekre bizták. Akkor volt MO aranykora.

13003 2010.11.28. 14:28:18

Birka, "kritizálni" lehet. Granicsár, bizony mondom néked, hogy nagy igazságod vagyon! Bár lenne! DDD

15184 2010.11.28. 16:00:05

25. Nem úgy néz ki, hogy lehetne...

ejmiakő 2010.11.28. 23:40:52

Szórakoztatóak a hozzászólások. A lét határozza meg a tudatot egyértelmüen. Bár nem értem, miért teszi magát valaki azáltal társtettessé, hogy v´di a védhetetlent. A Fuggerekkel kapcsolatban még nem volt összeesküvés, hogy miféle hatalommal rendelkeztek. Ugye. A FED éppen mostanában nyúl bele a piacokba 600milliárd $-ral. De ez ugye csak lényegtelen technika. Aki a nyersanyagkereskelmet függetleníteni akarja a $-tól, az terrorista. A pénzpiacok mozgásának kb. 95%-ban a spekuláció az oka, nem a gazdasági folyamatok. De ehhez a FED-nek semmi köze. Az USArmyt is a terroristák elleni védekezés miatt tartja fenn az USA - a világból oda áramoltatott jólétböl. Az agy- és pénzelszívásból tartják fenn hatalmukat. Kitöl is származik az "Bízzátok rám egy nemzet pénzügyeinek ellenőrzését, és nem érdekel kik csinálják a törvényeiket" idézet? A világ tulajdonosai ugye olyan hülyék, hogy nem esküdnek össze hatalmuk védelmében. Nem, csupa erkölcs, s szeretet vezérli öket.

ejmiakő 2010.11.29. 10:27:15

20. maxval bircaman, szóval szerinted mégiscsak a Zeitgeist a meghatározó dokumentum. Az összeesküvö komcsik filmje, akik le akarják lejáratni a hatalmat. De ezt pancser módon úgy teszik, hogy a valóságot összekeverik hülyeségekkel. Furcsa ez a világ.

ejmiakő 2010.11.29. 10:31:44

11. Gordon, tképpen te is egy összeesküvéselméletnek hiszel. Miszerint a gonosz antiszemiták összeesküdtek összeesküvéselméleteket gyártani. Ismered a "Brian élete" címü filmet? Ha megnézed, talán mosolyogni fogsz magadon.
süti beállítások módosítása