Csak úgy ki van találva

Ezt azt elmesélem, borzongani nem kell , ettől még jól alhatsz.

Utolsó kommentek

  • CsipkeRózsa: Tisztelt Emilke, Boldog Születésnapot Kívánok. (2016.10.29. 14:12) 60 éve, ....
  • CsipkeRózsa: A "Szeptember..." írásodat már olvastam, de még sokszori olvasásra is nagyon tetszik. (2016.09.23. 17:02) Szeptember ....
  • CsipkeRózsa: Most olvastam el egy 2010-es blogodat, amit Gordiusnak írtál. Abban írsz MOrdecháj Gebirtig-ről.... (2016.09.23. 17:00) Szeptember ....
  • CsipkeRózsa: www.youtube.com/watch?v=Uqvr6igV3Wc (2016.09.18. 16:39) Fájnak a francia chansonok
  • Emilke mesél: Volt is "sikere" a szövegnek! (2016.09.12. 06:09) Réges-régen ....
  • CsipkeRózsa: Szép az Énekek Éneke, a saját szöveged is nagyon tetszik. Az Énekek Éneke-t az internetről is le... (2016.09.11. 18:19) Réges-régen ....
  • CsipkeRózsa: Szép ez az emlékezet. (2016.09.10. 18:31) Emlékezet.
  • CsipkeRózsa: @Emilke mesél: "Érdekes, 11 éves voltam, Sárospatakon a pad alatt a görög regéket olvastam." Jól... (2016.09.10. 18:30) Egy kis pálesz és ....
  • Emilke mesél: Bocsdáss meg, a videóval a mulatást akartam jelezni, csak úgy, csak .... Hej, ha egyszer én egy sz... (2016.09.10. 15:29) Egy kis pálesz és ....
  • CsipkeRózsa: @Emilke mesél: Te most is tudod, én pedig nem is tudtam, csak azt, hogy szívesen nyúlsz a görög mo... (2016.09.10. 15:12) Egy kis pálesz és ....
  • Utolsó 20

Linkblog

A RIBANC

2010.12.21. 11:01 Emilke mesél

Fázott, fájt a dereka az órák óta tartó ácsorgástól.

Fázott, fájt a dereka az órák óta tartó ácsorgástól.

Már órák óta állt az útszélén, Nem volt kedve kijönni, de Zsóti egy pofonnal és még néhány ígéretével meggyőzte, hogy mégiscsak jönni kell. Egész nap semmi üzlet nem volt, hűvös szél kergetett a felhőkből esőcseppeket, az aszfalt nedves volt és a vezetők az útmellék helyett a pályát figyelték. Éhes volt, szomjas és didergett. Az elhaladó autókra mosolygott, fejét megrázva a hajával integetett, de hasztalan. Tudta, hogy a strici dühös lesz és a félelem fokozatosan növekedett benne. Figyelte a forgalom minden kis rezdülését és miközben látszólag végezte a dolgát, a régóta dédelgetett menekülés tervéről álmodozott. Valahogy a kuncsaftok mintha érezték volna a viszolygást benne, egy ideje alig volt dolga és a régebbi, időnként visszajárók is elmaradtak. Otthon, ha megnézte magát a tükörben, nem látta, hogy csúnyább lett volna. Leszámítva az egyre gyakoribb kék foltokat Zsóti ütései nyomán, az alakja hibátlan volt, legfeljebb a lábai egy árnyalattal erősebbek voltak a kelletnél. Mellei rezegtek ruhája alatt, a hasa sima volt, eredendően is, meg a kevés táplálék folytán lapos. Ösztönösen érezte, hogy menekülnie kell, de kész terve nem volt. Egy ideje igazolványait magánál tartotta a derekára csatolt kis táskájában, hogy ne érje meglepetés ha valami adódik. A Nap már alacsonyan járt, a terepjáróból Zsóti idegesen villogott időnként.

Meglátta a lassító autót, ahogy az út szélére kormányozott és egy férfi szállt ki belőle. Na, ez se miattam állt meg, gondolta Inkább csak alibiből indult a kocsi felé. Már közel járt, látta, hogy a férfi visszaült, hallotta Zsóti üvöltözését, amint a vezetőoldal felé megy és ő is elérte az ajtót. Valamit értett, hogy egészen el akarja adni őt strici, ettől nem rémült meg igazán. Így, amikor felé üvöltötte, hogy eladta őt, szálljon be kocsiba, egykedvűen nyitotta az ajtót és még annyit sem szólt vissza, hogy csaó. Alig csukta be az ajtót, a vezető felpörgő kerekekkel indított és másodpercek alatt eltűnt háta mögött az útszél. Nem látta, hogy milyen márkájú az autó, csak annyit érzékelt, hogy Zsóti soha nem érné utol.

Az első gondolata volt, megmenekült. Még nem gondolt rá, hogy hova, de , hogy honnan, azt tudta. Megkönnyebbült és remélte, csak jobb lehet.

A műszerfalon fények villogtak, szólt a zene, meleg volt és szagtalan tiszta levegő. Hátradőlt, fejét oldalt fordítva megnézte a férfit.

A vezető nem volt fiatal ember. Sőt, mondhatni öreg volt. Jól öltözött, gondozott , olyan szolid kinézete volt. Nem úgy nézett ki, mint akinek fizetni kellett a nőknek.

Szóval megvett, kérdezte. Sokat fizetett?

Á, féláron, akciósan, válaszolt az öreg. Alkalmi vétel, a fickónak nem volt pénze.

Miből gondolja?

Hát, ha eladta magát, ezért a pénzért, bókolt finoman az öreg.

A lány elpirult. Érezte az arcán a meleget, a szavak olyan szokatlanul csengtek, hogy zavarba jött. Elhallgatott, szóhoz sem jutott. A szeme sem rebbent, mikor lekurvázták és hasonló hangon beszéltek vele, ilyenkor mindig tudott válaszolni. Ez viszont elhallgattatta.

Ült, hallgatott, átmelegedett és egyszerre csak meglepődött, nem félt. Semmi fenyegetettséget nem érzett.

Már az autópályán gurultak, egy pillantással látta, hogy 130-140 között rezgett a sebességmérő. Az öreg megkérdezte, hogy a papírja nála van-e és az igenlő válasszal elégedett volt.

Megálltak egy parkolóhelyen, elszaladt a toalettre. Egy pillanatra arra gondolt, csak nem hagyja itt az öreg és megdobbant a szíve. Mikor jött vissza, megnyugodott. A kocsi ott állt. Az öreg a csomagtartóból melegítőalsót, valami dzsekit vett elő, hogy bújjon bele. A kocsi hátsó üléséről egy zacskót szedett elő, az ülés alól dobozos sört és enni adott.. Az öreg visszaülve a kocsiba gyorsan hajtott tovább, mondva, még hosszú út van előttük. Tankoltak,ittak egy kávét, jólesően melegítette. Aztán rohantak tovább, még 2 óra út volt előttük. Nem izgult, bár nem fogalma sem volt, mi lesz két óra múlva, ha megérkeznek. Az öregre nézett és fel sem merült benne, hogy kockáztat is, mert akár rosszabb is lehet.

Ült az autóban hallgatta a zenét, lassan lecsukódott a szeme.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eskete-meskete.blog.hu/api/trackback/id/tr308315082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

13709 2010.12.21. 13:53:30

Jó Emilke :)))

34417 2010.12.21. 14:05:25

jesssz! ha most még ez után a strici verzióját is ide blattolod, hát leveszem a kalapom előtted!
süti beállítások módosítása